torsdag 24 oktober 2013

en sak till bara...

Jag måste bara få säga en viktig sak!


Stöd garnkampen! Det är en grupp stickerskor som tagit stickorna till hjälp för att stötta kampen mot cancer. Jag träffade Anneli som är en av dem på nålbindningskursen i söndags. 

garnkampen.se

måndag 21 oktober 2013

paus

Den här bloggen har gett mig massor. Alla sköna och glada kommentarer från dig som läser har gett mig självförtroende och lust att skapa mer! Bloggen har också varit en ingång till flera olika och spännande uppdrag. Lite för många faktiskt, jag har blivit tvungen att tacka nej till några mycket roliga saker. 

Just nu måste jag ta en paus. Fokusera på arbete, studier, kurser och eget skapande. Jag vet inte hur, när och om jag kommer tillbaka. Kanske i en ny form. Så jag passar på att säga:

tack. Och kram på er allihopa. 

lördag 19 oktober 2013

Människa


Jag fick en stor samling Fårögarn, entrådigt ullgarn till vävning, av min farmor. De var i så fina nyanser och jag började genast att virka ett ansikte. Hon blir lite sned. Jag påminner mig själv om att inga människor är perfekta. 

torsdag 17 oktober 2013

Nålbindningsdags


Till helgen blir det mer nålbindning! Oktober och november är intensiva kursmånader och nu är jag mitt inne i ett kursstim. Nu behövdes det fler nålar för att ha ett fullt nålbrev och det är härligt att bara kunna rota fram några träbitar i lådan och börja klyva och tälja! I natt har nålarna badat i olivolja och efter att de testats ska ett par spetsar rundas till lite och sedan är de klara.

söndag 13 oktober 2013

Helg: vävning, frivirkning och flätstickning.





Kort sammanfattning.
1. Jag väver med silke. Fantastiskt.
2. Jag har hållt frivirkningskurs. Det blir extra roligt när deltagarna är entusiastiska och glada! Denna gången provade jag ett nytt upplägg där vi på förmiddagen virkade varsin fågel och sedan fri lek på eftermiddagen. Det verkade gå hem! Min fågel råkade bli en lunne.
3. Jag stickar flätor. Garnet är lila även om min kamera inte vill visa det ordentligt.

Till imorgon skulle jag vilja önska bort inflammationen i armen, tack!

tisdag 8 oktober 2013

Typ så


Korsett, cowl och ringar. Idag ska det fotas med bättre kamera och snyggare modell ;)

söndag 6 oktober 2013

Experiment

Dåliga mobilbilder, jag vet. Hinner tyvärr inte fota med den riktiga kameran men ville ändå visa vad min helg består av.